Ripservice

Enkele tientallen cd’s rippen met EAC (Exact Audio Copy, link is hier te vinden) is nog wel te doen. Vervolgens de metadata (jaartal, artiest, genre etc.) en cover-art (is het plaatje van het albumhoesje) erbij zoeken met het programma MP3tag en na behoorlijk wat vrije avonden opgeofferd te hebben (en weekenden), is het resultaat daar. Vergeet overigens niet om hierna een backup van de harde schijf te maken!

Het wordt niet meer leuk als de collectie behoorlijk groot is, maar gelukkig kunnen wij een helpende hand bieden. Onze volautomatische industriële ripserver kan in één keer 100 cd’s rippen! En met speciale software plaatsen wij de juiste metadata en cover-art erbij.

De oplossing

Heeft u een uitgebreide cd-collectie die u graag vanaf uw computer wilt afspelen? Dan bieden wij een betaalbare oplossing met onze ripservice.

Wat is rippen?

Kopiëren van een medium (dvd, audio-cd) naar een harde schijf. Hierdoor zijn uw kostbare cd’s geback-upt en kunnen op een computer (of NAS) gezet worden. Eenmaal op de computer kunt u playlists maken. Dit is te vergelijken met hoe u vroeger een cassettebandje met uw favoriete muziek maakte. Zoeken in een grote muziekcollectie wordt makkelijker door het gebruik van tags of metadata. De tag geeft aanvullende informatie over het bestand waaraan het is gekoppeld.

Metadata

De metadata (Album Artist, Album Title, Track Titles, Track Numbers, Genre, Cover Art,  Year Published) wordt uit betaalde databases van het internet gehaald. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze databases. Wel is het zo dat de betere databases benaderd worden: 99% van de metadata en cover-art klopt!

Wij zorgen dat uw geripte cd-collectie nooit in verkeerde handen valt (zoals bevriende relaties of nog erger; op het internet)!

Als u een externe harde schijf of NAS mee levert, zetten wij de geripte cd’s over.

NU cd’s rippen voor 1 euro per stuk!

Wij ondersteunen de meest generieke filetypes

  • hoogste kwaliteit (audiofiele kwaliteit): WAV, FLAC, WMA zonder kwaliteitsverlies, Apple lossless, AIFF.
  • standaard kwaliteit (hifi kwaliteit): MP3 320 kbps, MP3 192 kbps, standaard WMA, AAC.
  • lage kwaliteit (geschikt voor draagbare mp3 speler): MP3 128 kbps.

 Tip: het meest gekozen bestandstype is FLAC; dit is van hoge kwaliteit, wordt door de meeste streamers afgespeeld (waaronder Sonos) en ondersteunt metadata (waaronder cover-art).

Om een zo accuraat mogelijk kopie te maken, is het van belang dat het aangeleverde bron-materiaal van goede kwaliteit is. Dit houdt in dat de aangeleverde cd’s niet vies, bekrast of gebogen zijn. Ook dienen de cd’s goed ingepakt in een stevige doos aangeleverd te worden. Wij stellen ons niet aansprakelijk voor incidenten tijdens het transport. Wij adviseren om grote cd-collecties verzekerd te verzenden. Aanleveren op locatie in Alkmaar geniet onze voorkeur. Cd’s die niet geript  kunnen worden, om welke reden dan ook, worden niet in rekening gebracht.

Tip: neem een foto van de aangeleverde cd-collectie.

Ga verder naar:

Home

Portfolio

Sets

Occasions

Contact